Lid worden

Het Patient Expert Center staat open voor alle patiëntenverenigingen die op zoek zijn naar goed opgeleide Patient Experts die bij hen als vrijwilliger aan de slag kunnen gaan. De Patient Experts kunnen door jouw vereniging worden ingezet om patiënten en hun familie te begeleiden, maar ze kunnen even goed als vertegenwoordiger van de organisatie worden ingezet in projecten met ziekenhuizen, bedrijven, overheidsdiensten, academische onderzoeksgroepen, enz.


Praktische info

Lid worden

Waarom lid worden?

Door jouw leden in samenwerking met Patient Expert Center op te leiden tot Patient Experts in hun eigen ziektedomein, kan je beroep doen op deskundige vrijwilligers, je dienstenaanbod uitbreiden, het aantal leden vergroten en hierdoor meer representativiteit krijgen om fondsen te werven.

Lees meer

Hoe lid worden?

Om actief lid te worden moet de verenigingen formeel een patiëntenvereniging zijn (de meerderheid van de algemene vergadering en bestuur moeten patiënten zijn of rechtstreekse familieleden), een vereniging zonder winstoogmerk zijn, met een algemene vergadering, neergelegde statuten, een financieel jaarverslag en bereid zijn aan onze lidmaatschapsvoorwaarden te voldoen.

Lees meer