Opleiding

Het Patient Expert Center (PEC) leidt patiënten op tot patiënt experts in hun eigen ziektedomein. De opleiding omvat een algemeen en een ziektespecifiek deel.


praktische info

Opleiding
Algemene opleiding
Type 1

Algemene opleiding

Het algemene deel van de opleiding geeft een overzicht van de belangrijkste aspecten van onze gezondheidszorg in België. Lees meer over de verschillende modules

+
Type 2

Ziektespecifieke opleiding 

Het ziektespecifieke deel bestaan uit acht modules van twee uur. Die worden voornamelijk virtueel georganiseerd.

+
Ziektespecifieke opleiding 
Ad hoc Opleidingen
Type 3

Ad hoc Opleidingen

Naast de opleidingen van Patiënt Experts plannen we ook nog bijkomende cursussen en informatiesessies zowel voor onze Patient Experts als voor Patiëntenverenigingen.

+

Onze sprekers

De lessen worden gegeven door specialisten en door de vertegenwoordigers van de verschillende patiëntenverenigingen. Onze Faculty bestaat uit meer dan 30 deskundigen.

Sophie Claeys

Sophie Claeys

Als lid van het bestuur van de Belgian IBD Nurses and Study coordinators association (BINAstoria), is Sophie Claeys verantwoordelijk voor de communicatie en de liaison met de Crohn en Colitis patiëntenvereniging (CCV).

+
Prof Filip De Keyser

Prof Filip De Keyser

Prof Filip De Keyser (°1959) is reumatoloog met ruime praktijkervaring (Praktijk 10A te Maldegem). Hij doceerde gedurende 20 jaar aan de UGent en stond als stichtend voorzitter aan de wieg van het Fonds voor Wetenschappelijk Reuma Onderzoek.

+
Prof. Dr. Edgard Eeckman

Prof. Dr. Edgard Eeckman

Prof. Dr. Edgard Eeckman licht tijdens de opleiding het belang toe van het empoweren van de zorgvrager. Prof. Dr. Edgard Eeckman is medeoprichter en voorzitter van de vzw Patient Empowerment.

+
Mariangela Fiorente

Mariangela Fiorente

Mariangela Fiorente werkt momenteel als onderzoeker aan de universiteit op het gebied van gezondheidsbevordering.

+
Stefan Gijssels

Stefan Gijssels

In 2016, after he recovered from a metastatic colon cancer, Stefan Gijssels became a patient advocate and freelance health policy consultant. 

+
Delphine Heenen

Delphine Heenen

Delphine Heenen, stichtster en gedelegeerde bestuurster van de stichting KickCancer.

+
Marnix Kint

Marnix Kint

Marnix Kint is CEO van Reflexy bvba, Data Protection Officer Services

+
Anja Marchal

Anja Marchal

Anja Marchal (°1977) werkt sinds 2015 deeltijds als maatschappelijk werker en Certified Return To Work Coördinator (RIZIV/NIDMAR) bij ReumaNet vzw.

+
Prof. Dr. Harald Peeters

Prof. Dr. Harald Peeters

Prof. Dr. Harald Peeters werkt sinds 2013 als gastro-enteroloog in het AZ St-Lucas in Gent.

+
Dr Lieven Pouillon

Dr Lieven Pouillon

Gastroenterologist-hepatologist, IBD Clinic and GI Clinical Research Centre, Imelda General Hospital, Bonheiden, Belgium

+
Prof. Dr. João Sabino

Prof. Dr. João Sabino

Prof. Dr. João Sabino is assistant professor at KU Leuven (Leuven, Belgium) and staff member of the Department of Gastroenterology and Hepatology at the University Hospitals Leuven since 2019.

+