Met twee nieuwe ledenorganisaties sluiten we 2023 af met een knaller! Maak kennis met Hoofd-Stuk vzw en Dia’Bulles.

Hoofd-Stuk vzw

Hoofd-Stuk vzw is een patiëntenvereniging die zich inzet voor mensen die lijden aan primaire hoofdpijn. Voorzitster Mik Ver Berne is zelf ervaringsdeskundige op vlak van migraine en clusterhoofdpijn.

“Ik heb de afgelopen 5 jaar uitgebreide kennis en ervaring opgedaan op het gebied van primaire hoofdpijn. Dit stelt me in staat om een waardevolle bijdrage te leveren aan het delen van patiëntenperspectieven en -ervaringen. Als voorzitster van Hoofd-Stuk vzw heb ik me persoonlijk ingezet voor het versterken van de positie van mensen met primaire hoofdpijn en ben ik vastbesloten om deze inzet voort te zetten. Ik kijk ernaar uit om de opleiding te volgen en daarmee bij te dragen om de stem van patiënten te versterken en de gezondheidszorg te verbeteren.”

Mik Ver Berne

 

Dia’Bulles

Het doel van de patiëntenvereniging Dia’Bulles is om de behandeling van diabetes bij kinderen en tieners (tot 20 jaar) te verbeteren en hun families te ondersteunen en voor te lichten.

“Door de jaren heen hebben we gemerkt dat er nog veel tekortkomingen zijn in het verbeteren van de zorg voor mensen met diabetes. Bij veel kinderen en jongeren speelt psychosociaal lijden een grote rol. Wij geloven dat de introductie van Patient Experts een positieve rol kan spelen door directe hulp te bieden aan deze patiënten. Deze nieuwe manier van werken zal een betere informatiestroom mogelijk maken tussen een zorgteam en ouders en diabetici.”

Thierry Mouraux – Président